حسینعلی امیری استاندار فارس در یک برنامه تلویزیونی به نام «استاندار» به طور زنده در ساعت ۱۹:۳۰ روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ به پرسشهای مجری برنامه پاسخ داد. بخشی از پاسخها و سخنان استاندار فارس به شرح زیر است:
۱- استان فارس، دارای ظرفیتهای بزرگ تاریخی، فرهنگی، استراتژیکی و غیره است. این استان به دلیل ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس دارای ظرفیت اقتصادی و سرمایهگذاران فراوان است و مردم استان فارس شریف نجیب و بامعرفت هستند.
۲- در استان فارس بستر برای انجام کارهای مهم مهیا است. البته کار مدیریتی بدون برنامه نمیتواند کار هدفمندی باشد.
۳- گرچه استان فارس را برخوردار قلمداد میکنند، اما این استان دارای مشکلات و چالش هم میباشد.
۴- عمده محور توسعه استان را در گردشگری قرار دادهایم. چون فارس دارای زمینه گردشگری طبیعی، فرهنگی و زیارتی است.
۵- کاهش فقر، استفاده از سرمایهگذاری داخلی و خارجی و حل مشکلات خانمهای سرپرست خانواده از دیگر اولویتهای ما در محور توسعه است.
۶-اطراف حرم شاه چراغ، خانههای قدیمی و ارزشمندی داریم که میتوان به عنوان مقاصد گردشگری از آنها استفاده کرد. سعی کردیم به حقوق مردم اطراف حرم لطمه وارد نشود و بافت تاریخی حفظ شود.
۷- ناترازی انرژی واقعیتی است که باید برنامهریزی شود و کوتاه ترین راه استفاده از انرژی خوشیدی است. ۴ نیروگاه با ۴۰۰۰ مگاوات تولید انرژی داریم. کارخانههای صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی قطع برق نداریم. شهرکهای صنعتی کمتر از یک روز در هفته قطع برق دارند. مصزف گاز استان ۵۰ میلیون متر مکعب است و توانستهایم با همدلی و تعامل ۱۰ میلیون متر مکعب گاز صرفهجویی کرده و ۸۰۰ مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم.
۸- مسئولان موظفند به مراجعان و مردم پاسخ شفاف و کتبی دهند در این مورد بخشنامه صادر شده و کمیته نظارت بر اجرای بخشنامه در دفتر استاندار تشکیل شده است و یکی از موارد ارزیابی مدیران اجرایی صحیح بخشنامه است.
۹- مهمترین مولفه امنیت ملی ما، رضایت مردم است. حاکمیت با حکمت میتواند موثر باشد.
۱۰- در انتصاب مدیران استان، به کارهای هیجانی و شتاب زده اعتقاد نداریم. در حال ارزیابی مدیران هستیم. نیروی انسانی بزرگترین سرمایه اجتماعی است. اگر مدیری کارآمد باشد و گفتمان دکتر پزشکیان را قبول دارد احتیاجی به تعویض نیست.
۱۱- تغییر پستهای سیاسی در اولویت هستند. چون پیام انتخابات تغییرات است.
۱۲ -در مورد تغییر مدیران استان با وزرا هماهنگ هستیم. یکی از اشکالات این است که ابزار شناخت ما از نیروی انسانی محدود است. ولی بهترینها را انتخاب میکنیم. بندگان خدا، حرمت دارند.
۱۳ -به طور کلی در گفتمان دکتر پزشکیان تقابل جایگاهی ندارد و بیشتر روی تعامل تکیه داریم. استاندار نماینده حاکمیت در استان است. با نمایندگان مجلس تعامل داریم. انتظار است در انتصابات نمایندگان نظارت کنند نه دخالت.
۱۴ -۳۲۰ هزار طبق آمار رسمی و ۴۵۰ هزار برابرآمار غیر رسمی اتباع غیر مجاز در فارس هستند که سعی میشود با احترام استان را ترک کنند.
۱۵ -شیراز پیوسته قطب پزشکی کشور بوده است که توریسم درمانی از فارس به استانها دیگر رفته است و با برنامهریزی سعی میشود این مشکل برطرف شود.
۱۶- اتاقهای تعاون، بازرگانی و اصناف در استان مشاغل را زیر نظر دارند و با مسئولان این اتاقها وضعیت مشاغل بررسی میشود.
۱۷- استان فارس ظرفیت معادن و صنعت بالایی دارد ولی این موضوع در حال نزول است که در دستور کار برنامه ریزی برای حل آن داریم.
درمورد شماره ۱۰. کاملا درست میگویند باید برای پستهای مهم مانند فرماندار عجله ای درکار نباشد تنها بومی بودن ویا خانم بودن. فرماندار. کافی. نیست باید فرماندار فردی. با مدیریت. قوی واهل تعامل با همه اقشار باشد وحاضر باشد برای گرفتن مطالبات. ودرخواست های مردم. در تهران وشیراز مرتب مسافرت کنند درحال حاضر که کشور. دچار کمبود. اعتبارات وبودجه. دولتی. است فرماندار اینده اوز. باید بتوانند با خیران. ونیکوکاران. درداخل. وخارج ارتباط. داشته باشند. تا شهرستان. را از حالت. رکود. وسکون. خارج. نمایند. اینشالله
بسیاری از شهرستانهای درانتطار تغییرات در پست های سیاسی هستند واز جمله اوز این باعث شده که روند کارها بسیار کند شده. است. ودیگر فعالیتی صورت نمیگیرد برای مثال دراوز. همه امکانات. برای. اداره ثبت. اسناد. اماده شده. ولی. کسی به فکر. اقدام. برای. افتتاح. این. اداره نیست
برای پست فرمانداری شهرستان باید فردی بومی ولی دارای سابقه کار و ارتباط عالی با مسولین استان داشته باشد
فردی کاردان و باسابقه و ارتباطات استانی و کشوری البته بومی