در آبان ۱۴۰۳ مقالهای تحت عنوان «کمین مرگ در جاده کم عرض اوز- خنج» در پایگاه خبری پسین اوز به دلیل رخداد منجر به مرگ یک جوان اهل اوز در جاده رخ به رخ و دو طرفه اوز به منطقه دشته انتشار یافت.
در روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ باز در همین جاده اوز- خنج ۲ تن از جوانان شهرمان به دلیل حادثه دلخراش برخورد جان به جان آفرین تسلیم کردند و چنین به نظر میرسد که در جنوب استان فارس جاده جهرم -لار و اوز- خنج عنوان جاده مرگ را به خود اختصاص دادهاند.
مرگ پایان زندگی یک انسان و دردناکترین واقعه برای بستگان فوت شده است. یک خانواده با زحمات فراوان فرزند را از دورههای نوزادی، کودکی، نوجوانی به جوانی و غیره میرساند و در چنین مواقعی به دلیل نقص فنی جاده، خودرو و غیره جوانی که میتوانست یک فرد سازنده برای شهر و کشورش باشد، زود هنگام از دنیا رخت بسته و به دیار باقی میرود. حالا خانوادهاش چه لطمات روحی را متحمل میشوند. بماند اما آنچه جامعه برای یک جوان هزینه میکند نیز جای خود را دارد. چه باید کرد؟
ابتدا باید درباره این محور اطلاعاتی درج شود:
۱- فاصله اوز- خنج ۷۰ کیلومتر است.
۲- جاده اوز- خنج به صورت کنونی در سال ۱۳۴۵ یعنی افزون بر ۵۹ سال پیش ساخته شده است.
۳- پس از ساخت جاده اوز-خنج شهرهای لار، گراش، اوز،خنج، قیروکارزین و فیروزآباد از یک حرکت جهشی رو به جلو بهرهمند و رونق اقتصادی و عمرانی در آن شهرها دو صد چندان شد. اصولاً فلسفه وجودی جاده رونق بخشیدن و احیاء و بروز توانمندیهای شهرها و روستاهای کنار جاده است.
۴- اما با سیاستهای محدود مسیر لار- شیراز تغییر و از طریق جهرم احیاء و اقدام شد و شهرهای پیش گفت از رونق به دست آمده محروم شدند. بنابراین این شهرها تلاش داشته و دارند که جبران کمبود را داشته باشند. شهر خنج با ساخت جاده دیگ اشکن و مسیر خنج –لامرد، شهر گراش با ساخت جاده چک چک سعی در جبران کردند. شهر لار که با احیاء جاده لار -جهرم و داشتن جادههای لار –بندرعباس، لار – بستک نه تنها آسیبی ندید بلکه رونق آن چند برابر شده و میشود. آنچه میماند شهر اوز است که در منطقه به فقیرترین شهر در داشته جاده معروف است اما در تلاش است که خود را از این بحران نجات دهد آن هم با ساخت و احیای جادههای مربط و بختیارویه.
۵- از سال ۱۳۶۲ اداره کل راه و شهرسازی در لارستان تاسیس شده است یعنی سابقه ۴۲ ساله دارد و اگر برنامهریزی دقیق صورت میگرفت میباید لار -گراش –اوز- خنج و لار-جویم لار -بستک لار بندرعباس نه تنها چهار خطه میشد بلکه راههای فرعی این شهرستانها نیز از رونق و وضعیت بهتر برخوردار میشد. به طور مثال اوز- بنارویه، اوز- جویم هم دو بانده میشد.
۶- از سال ۱۳۹۲ یعنی بیش از ۱۲ سال از تاسیس اداره راه و شهرسازی اوز میگذرد و هیچگاه نتوانسته به طور مستقل به برنامهریزی بپردازد و به ساخت جاده و محور اقدام کند. حتی در بعضی مواقع از نصب تابلو راهنما با نام اوز در مسیرها عاجز است. ابتدای شیراز -لارستان را ملاحظه کنید. نام گراش و لار هست ولی نام اوز به چشم نمیخورد یا در سایر مسیرها…
۷- محور اوز- خنج که جاده مرگ یعنی محور اوز-دشته در دل آن جای دارد. به دلیل شکل هندسی خاص، عرض کم جاده، عدم روشنائی و دید کافی و دو طرفه بودن و ترافیک بالا به ویژه در پایان هفته ظرفیت پذیرش خودرو و موتور و سایر وسائط نقلیه را ندارد.
۸- مردم از مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان اوز، مدیرکل راه و شهرسازی لارستان، شورای اسلامی شهر و شهرستان و فرمانداری تقاضای بررسی جدی دارند تا از تکرار حوادث مرگبار و خونین جلوگیری شود.
۹- پسین اوز ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار فتحی و راد و آرزوی سلامتی برای موتور سوار مصدوم (سروش) به استحضار میرساند، این جاده کم عرض در پایان هفتهها به دلیل حضور مردم در مناطق دشته و برزگو و اخیراً مشاهده نمایش موتور سواران در پیست موتور سواری و وجود باغ شهریهای فراوان پذیرش لازم را نداشته و احتیاط و رعایت قوانین راهنمائی و رانندگی الزامی است.
۱۰- بعضی از شهروندان پیشنهاد تغییر مکان پیست موتور سواری را داده اند که مسئولان میتوانند آن را بررسی کنند.
۱۱- مردم خاطره تلخ سال ۱۳۹۶ را در جاده گراش از یاد نبرده اند که ۲ نوجوان ۱۸ ساله اوز عصر جمعه در مسیر بازگشت از پیست موتور سواری لار به اوز در بلوار انصاری گراش جان سپردند.
با عرض سلام خدمت همشهریان محترم ، هیئت موتورسواری یا هیئت مرگ ، جاده ای را اختصاص داده اند به عنوان پیست موتورسواری ، افرادی راکبان موتور سنگین هستند که نه ورزشکار و نه حتی در طول عمرشان ورزش کرده اند ، افرادی با وزن ا۴۰ کیلو تک چرخ میزنند آنوقت از آنها فیلم و عکس تهیه میشود و هر هفته در رسانه ورزشی در دید عموم قرار میگیرد، بر کسی پوشیده نیست که برای جمع کردن چندتا آرای انتخابات آینده شورا چنین گزارشهایی تهیه نموده و باعث کشاندن جوانها به سوی مرگ میشوند هر هفته شاهد یک حادثه هستیم
با عرض سلام خدمت همشهریان محترم ، هیئت موتورسواری یا هیئت مرگ ، جاده ای را اختصاص داده اند به عنوان پیست موتورسواری ، افرادی راکبان موتور سنگین هستند که نه ورزشکار و نه حتی در طول عمرشان ورزش کرده اند ، افرادی با وزن ۱۲۰ کیلو تک چرخ میزنند آنوقت از آنها فیلم و عکس تهیه میشود و هر هفته در رسانه ورزشی در دید عموم قرار میگیرد، بر کسی پوشیده نیست که برای جمع کردن چندتا آرای انتخابات آینده شورا چنین گزارشهایی تهیه نموده و باعث کشاندن جوانها به سوی مرگ میشوند هر هفته شاهد یک حادثه هستیم
بله صحیح است هرساله در این جاده شاهد تلفات جانی هستیم ولی از ۲ بانده شدن خبری نیست اداره راه اوز چرا به فکر نیست ؟
واقعا باید جاده دوبانده ود لا اقل اوز تا دشته را دوبانده کنید تا این همه جوان تلف نشوند
واقعا باید جاده دوبانده شود لا اقل اوز تا دشته را دوبانده کنید تا این همه جوان تلف نشوند