فیشور موزه تاریخ جنوب فارس

احمد خضری: فیشور مرکز دهستان فیشور بخش مرکزی شهرستان اوز استان فارس با مردمانی سلحشور و کوشا و قدمتی والا در دل جنوب شرقی استان فارس می درخشد.

اگر به مطالعه تاریخ علاقمند باشی و سری به فیشور دوست داشتنی بزنی حتماً شما را به پشت دهیاری و دیدن موزه سنگ قبور آنجا راهنمائی می کنند و شما از تماشای این موزه مردم ساخت لذت خواهی برد و از مسئولان میراث فرهنگی استان و شهرستان درخواست می کنی تا به این موزه سنگ که در حقیقت موضوع تاریخ است سروسامان دهند.

۷۰ قطعه سنگ قبور تاریخی متفاوت از آنچه تاکنون در جاهای دیگر دیده ای را خواهی دید. این سنگ ها شما را به ۷۰۰ سال پیش برده و قدمت و عظمت تاریخی فیشور را در می یابی.

مسلماً سنگ قبرها را خوانش می کنی و آنجاست که با سنگ قبرهای زیبا و سترگ روبرو می شوی که قدمت زیاد داشته و سده هفتم هجری را یادآور می شوند. صندوقچه های گهواری که با معماری زیبا حجاری که هیچکدام از حجاری ها بر روی این سنگ ها تکراری نیست و هنر حجار را در هر سنگ قبر جدا می توانی ببینی. حتی با چشمان غیرمسلح با خطی خوش از حجار آن زمان بر روی سنگی زیبا که متعلق به امیرتاج الدین ابن اسفندیار تاریخ ۸۰۴ هجری قمری را ملاحظه خواهی کرد و در آن لحظه به دل تاریخ رفته و آبادی و رونق فیشور را در گذشته در می یابی. در تعدادی از سنگ قبور نقش شمشیر را خواهی دید که این شمشیرها نشان از رزم و دفاع از سرزمین، ناموس و مال مردم را آگهی می دهد. یا به قولی این قبور که تعداد آن ها اندک نیست سلحشوری، رزمندگی و شجاعت مردم را به تصویر می کشد.

فیشور اکنون نیز آباد و سرافراز است و همه امیدوارند در دوران فرمانداری خانم دکتر فروغ هاشمی به حقش که همانا ارتقاء دهستان به بخش است دست یابد. ان شاءالله.

پسین اوز: از اعضای شورای اسلامی و دهیار فیشور (مهندس محمدی) و فرهنگ دوست فیشور (فاطمه گل حقیقت) و رئیس شورا (مهندس شاکر عبدی) و سایر دست اندرکاران و معتمدان فیشور که در راه اندازی موزه سنگ قبور فیشور همت گماشته اند سپاسگزاری می شود.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد