آیین آبانگان و رونمایی از المان باران‌خواهی در اوز

الهه مرادی: به مناسبت جشن آبانگان، مراسمی فرهنگی به همت موزه عروسک‌های اوز برگزار شد. در این برنامه، کودکان (باران ذهبی، یلدا رستگار فرد و ارغوان بناری) از مجتمع مهر و ماه کرانی اوز و سدنا تارتاران با اجرای شاهنامه‌خوانی و شعرهایی درباره‌ی آب و باران فضای دل‌انگیزی آفریدند.


در آغاز مراسم، آقای دکتر میرسیداحمد محیط طباطبایی درباره‌ی پیشینه و فلسفه‌ی جشن آبانگان، اهمیت آب در فرهنگ ایرانی و نقش آن در زندگی مردم اوز «شهر برکه‌ها» سخن گفت. سپس عبدالعزیز خضری با تأکید بر پیوند میان بود و نبود آب با دانایی، دانش و مدیریت خاطرنشان کرد:
«تحول دور از جهل و ظلم شکل می‌گیرد و ارزشمندی میراث‌ها در پررنگ‌ کردن فرهنگ عمومی و ارتقای مسئولیت‌پذیری در قبال هویت‌ها نهفته است.»
در ادامه، فاطمه رضایی به معرفی آیین نذری و سنتی شُله‌پیر پرداخت. اجرای برنامه بر عهده‌ی فاطمه منظریان بود و در بخش پایانی، فوزیه خضری، موسس و مدیر موزه عروسک‌های اوز، با بیانی درباره‌ی پیوند آناهیتا، آب و فرهنگ اوز، از المان باران‌خواهی با تلفیق نماد آناهیتا و آیین شُله‌پیر رونمایی کردند و از حضار جهت همراهی و حضورشان تشکر نمود. عالم جنیدی، از چهره‌های فعال فرهنگی و هنری اوز، با اجرای زیبا و معنوی آیین سنتی «الله بده باران» به همراه دف‌نوازی فاطمه کریما، از خداوند طلب رحمت و باران برای سراسر زمین و مردم اوز نموند. همچنین اجرای نقاشی ۸ متری توسط کودکان با موضوع آب و باران، جلوه‌ای هنری و ماندگار به این مراسم بخشید.


این آیین با دعای حاضران برای نزول باران، صلح و همدلی در میان مردم و پذیرایی شله‌پیر پخت بانوان عضو موزه به پایان رسید.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد