زیر پوست تقدیرنامه های پژوهشی

✍️امیررضارضایی-(خبرنگار مردمی و رسانه
شهرستان‌ اوز)…

در حادثه زلزله ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ شهر اوز، برای اولین بار بود که این شخصیت علمی را می دیدم …

در بازدید از منازل شهروندان زلزله زده در محله باستانه اوز، که به همراه تیم خدمتگزار انجمن جوان آتیه ساز رفته بودم، به ورودی منزل آسیب دیده اش رسیدیم که بر دروازه خانه اش منتظر ما بود تا وضعیت منزلش را برای جابه جایی اثاثیه به محل موقت بررسی کرده و سپس جابه جا کنیم..
برای اولین بار ملاقاتش می کردم و البته به چهره
نمی شناختمش..
منزلش در این محله زلزله زده، بشدت آسیب دیده بود،
خواستیم که خود را معرفی کند :
من شکوفه زارع هستم … مدرس دانشگاه….
****
چند وقت پیش، یعنی پس از حدود ۱۲۳ روز از زلزله اوز و پس آن ملاقات با شکوفه زارع مدرس دانشگاه، خبر انتخاب ایشان را ، بعنوان پژوهشگر برتر شهرستان اوز ، در تیتر پایگاههای خبری شهرستان دیدم که از طرف فرمانداری تقدیر شده بود…

تبریک فرستادم به محضر دکتر شکوفه زارع ، مدرس دانشگاه، مترجم و نویسنده، پژوهشگر برتر و دارای ۱۱۶ مقاله منتشره در داخل و خارج و چندین جلد کتاب به زبان لاتین و دارای دهها تقدیرنامه ایرانی و خارجی و و…..
و جویای احوالات و زندگی پس از زلزله و تکلیف چاپ کتابهایش شدم…( اگر چه تا به اکنون نیز، بعنوان خبرنگار پیگیر مشکلات زلزله زدگان هستم)

دکتر شکوفه زارع این پژوهشگر برتر، همچون دیگر شهروندان آسیب دیده از زلزله اوز، همچنان پس از نزدیک به ۱۵۰ روز از زلزله اوز، در همین محله باستانه و در همین شهر و در همان کانکس گذاشته شده در وسط حیاط منزلش، زندگی می کند…

شاید که شاید مسئولین متولی علمی، سیاسی ، معنوی و اجتماعی شهرستان، از این موضوع آگاهی نداشته باشند..
شاید هم آگاه باشند..

اما به یقین شخص بانو شکوفه زارع، باید آگاهتر از شرایط خود باشد، هرچند این خبرنگار، گوشه ای را تحقیق کرده ، گوشه ای را دیده و گوشه ای از جنس تقدیرنامه اش را بعنوان پژوهشگر برتر نیز، بررسی و پرسش و گفتمان کرده از جنس ورقه تقدیرنامه..
جنسش فقط از جنس تقدیرنامه های معمول بود و بس…
هیچی در لای کلماتش نبود…

بانو دکتر شکوفه زارع، پژوهشگر نام آشنا و نام آور برای این شهرستان؛
آیا
این تقدیرنامه اخیرت، حداقل ضامن هزینه چاپ کتابهایت می شود؟ به آسایش و اسکان و رفاهت پس از زلزله که نرسیده ای… چون با بانکهایی سرو کار داریم که تا این ساعت و این روز و این زمان، حتی وامش را از زلزله زده این شهر، دریغ کرده است و به هزار دستان و هزار داستان سرایی، می چرخاند و همچنان تا لب چشمه می برد و تشنه برمی گرداند، این جماعت شریف آسیب دیده شهر را…

آیا این عنوان اخیرت ، می ارزد به نقد کردنش برای هزینه چاپ کتابهایت؟

بانو دکتر شکوفه زارع،
آیا می توان با اینهمه تشویقات و تقدیرنامه های داده شده ات، بال و پری ساخت برای پروازت؟
تا برای کسب افتخارهای بیشتر و والاتر برای این دیار و این شهرستان و این ایران پر از هجرت انبوه نخبه ها، سری بالاتر به افتخار، بلند سازی ؟

گویا احوال علم و علم پروری و علم خواهی در جای جای این کشور نیز، اصلا خوب نیست که صدای پروازش به آنسوی مرزها، دائم بر دروازه گوشمان طنین انداز شده و در نگاهمان حسرت و اندوه واشک، و در جانمان ، آه از نهاد است که برآمده…

و اینجا زندگی می کند دکتر شکوفه زارع، مدرس دانشگاه، پژوهشگر برتر سال شهرستان..
و همچنان در کنار همین خرابه های چشم انتظار وعده های دولت و دولتمرد..
در درون همین کانکس…

و اینجا زندگی می کند بانوی پژوهشگر پرافتخار و مدرس دو دانشگاه، ..با انبوهی از افتخارات کسب شده..

و همچنان دردرون کانکس زندگی می کند و در کنار خانه های امن ما،..
در کنار تقدیرنامه های بی مایه ای که حتی مایه و هزینه ای برای چاپ کتابهایش، از آنها برون نرود…تقدیرنامه های بی پشتوانه و بی حمایت ..

و همچنان در کانکس زندگی می کند و همچنان به بال شکسته پرواز کتاب های چاپ نشده اش، می اندیشد، بخاطر نقد نشدن این تقدیرنامه ها و عنوان هایی که حتی ازخمیر کردن تقدیرنامه هایش، هیچ خمیره نانی نریزد تا حداقل به هزینه سرسام آور چاپ کتابهایش، برسد…

راستی بانوی پژوهشگر: .

به یقین خرج و هزینه یک تقدیرنامه و انتخاب و چاپ آن و دادنش در مراسمی به پژوهشگر و محقق و برگزیده، شده تقدیرهای فرمایشی و نمایشی از جنسی بی مایه و بی پشتوانه و بی حمایت…

تعارف را اندکی بگذاریم کنار…
برای حمایت عملی چه می کنید شمای متولی؟

و نمی دانم تا چه زمان باید ادامه داشته باشد این تقدیرکردنهای نمایشی و ندیدنهای صورت سرخ شده از سیلی خوردن مشکلات پژوهشگران و ندیدن و رها کردن و رفتن…؟
قبل از آنکه اینان بروند…


2 دیدگاه

  1. با سپاس از رضایی خبرنگار مردمی

    با تشکر. از آقای. رضایی (خبرنگار مردمی ) که واقعیت جامعه وشهر فرهنگی. مارا بخوبی نشان میدهند. وانرا به قلم. میکشند جهت. اطلاع جناب رضایی شهرداری. لار هم. با. ارتقای. به درجه ۹. به دنبال سایر شهرداری های منطقه که دراین سالها ارتقا. یافتند. موفق به. ترفیع شد. اما. شهرداری با سابقه. اوز. بیش. از. ده. سال. است. که. در جا. میزند. انتظار. داریم. دراین. مورد. هم. مطلب. بنویسید. تا مسولان اوز. پاسخگو باسند

  2. پژوهش واقعی در اوز مشخص نیست وبرای تحقیق وپژوهش کسی اهمیت نمی دهد

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد