ساخت فازهای ۶ و ۵ مسکن ملی شهر اوز برای ۱۹ برکه که آب شرب مردم در زمان بحرانی اوز را تامین می کنند مشکل ساز شده است.
به گزارش پسین اوز و به دعوت هیات امنای آب انبارهای شهرستان اوز ۵۵ نفر از فعالان اجتماعی شهر اوز در تالار مدرسه عالی احمدیه گرد آمدند تا برای مشکل ۱۹ برکه منطقه فاریاب واقع در غرب شهر اوز مقابل ساختمان دانشگاه پیام نور راه حل ارائه گردد.
پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی شریف بازرگانی عضو هیات امنا آب انبارها نشست را آغاز و هدف از برپائی این نشست را توضیح داد و گفت: ۱۹ برکه اوز علاوه بر نماد نیکوکاری توانسته است در مواقع بحرانی کمبود آب مانند پارسال عطش مردم را فروکش کرده و رفع بحران نماید.
محمد فروغی عضو دیگر هیات امناء اظهار داشت: زمانی که آب سد سلمان فارسی وارد شهر اوز شد، سعی کردیم با حفظ آب انبارها حاصل کار نیکوکاران را محافظت و ارج نهیم. در حال حاضر ۹۰۰ برکه در شهرستان داریم که حدود ۸۵۰ برکه مشکل دارند.
وی زمان تشکیل هیات امناء را به دوران شورای پنجم دانست و گفت: وظیفه ما حفظ و حراست از برکه هاست و تاکنون ۱۰۰ برکه را مرمت و ۱۰۰ برکه را لایروبی کرده که حدود ۹/۵ تن زباله از برکه ها جمع آوری شده است.
وی افزود: ۲۳ میلیون مترمکعب آب در ۱۹ برکه ذخیره می شود. وی یادآور شد که ساخت فازهای ۶ و۵ مسکن ملی در بالا دست برکه ها سبب می شود تا اولا مسیر آب برکه ها مسدود و در ثانی فاضلاب مسکن ملی وارد برکه ها شود که می طلبد جای فازهای ۶ و ۵ مسکن ملی تغییر یابد.
در ادامه محمدشریف بذرافکن (معمار و سازنده آب انبار)، ابراهیم جام گوهری، احمد خضری، لیلا عزیزیان، سلمان قائدی، علی تیرزن، نورالدین صمدانی، عبداله معصوم نژاد، فریبا برازنده، فریدون نامی و آتش افروز دیدگاه های و پیشنهادات خود را ارائه دادند و مقرر شد هیات امناء با توجه به پیشنهادات حضار در یک نشست تخصصی و مذاکره با مقامات اقدام لازم را به عمل آورند.
این نشست که از ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه آغاز شده بود در ساعت ۲۱ خاتمه یافت و دو کلیپ از آب انبارها به نمایش درآمد.
در این جریان باید مهندسان شه. سازی وارد قضیه شده وراه حل پیدا کنند ۱۹ برکه نماد زیبای اوز است
برکه ها را نباید خراب شود حیف از برکه حاجی یوسف وبرکه های بزرگ شهر که خراب کردن اقلا پر میکردین ونماد زیبایش را باقی میماند والان هم باید جاش فلکه محله ای درست کنید که یادگار طرف زیر پا له نکرده باشید
پرسش این است بررسی و فهم مسیر عبوری و انتقال آب به مجتمع
برکه ها که برای هر فرد عادی و حتی بیسواد مانند روز روشن است آیا کاری سخت و نیاز به محاسبات کوانتومی و بسیار پیچیده و یا نیاز به ابر کامپیوترها دارد که برای دست اندرکاران محترم پروژه مسکن ملی که از سواد دانشگاهی برخوردار هستند قابل شناسایی نباشد ؟
کافی است کمی پیاده روی کنیم و یا بر روی یک بلندی که بر منطقه اشراف دارد قرار بگیریم و دستی بر کمر و دستی دیگر را به عنوان
سایه بان چشم قرار دهیم تا مسیر عبور آب را تشخیص دهیم. از این جهت عجیب است که جانمایی مسکن ملی در مسیر عبور آب قرار بگیرد و یا احتمال آسیب درآینده مدنظر نباشد.
این همه زمین هست چرا در مسیر آبی که به اب انبار ها میرسد این پروژه اجرا شود که هم خطرناک برای ساختمان هاست و هم مسیر آب را مسدود میکند
سیستم این جوری است طراح اصلا نمی دانذ برکه پس هست پهار تا خط کشیده گفته تقدیم شما مسکن نو مبارکتان