آیا حضور واحدی مجری صدا و سیما در اوز لازم بود؟

فرهنگ در کشور ایران از یک طرف به فرهنگ ملی و مذهبی و از طرف دیگر به فرهنگ های بومی و محلی تقسیم می شود. در این میان رسانه های رسمی سعی می کنند تا با احترام به ارزش های بومی و محلی به حفظ وحدت و صیانت از فرهنگ ملی و مذهبی بپردازند.

نقش رسانه های رسمی کشور مانند رادیو، تلویزیون و مطبوعات در اشاعه فرهنگ ملی و مذهبی مشخص و معلوم است. اما در حال حاضر نقش فضای مجازی در تبیین و اشاعه و ترویج فرهنگ مردمی، بومی و محلی که بعضا بدون توجه به فرهنگ سیاسی  صورت می گیرد نیز مشخص و بسیار تاثیرگذار است.

با این مقدمه می رویم به سراغ سیدمحمد علی (اقبال) واحدی مجری سابق صبح به خیر ایران و مجری فعلی «سفرنامه روستا» در شبکه یک سیما، بسیاری از مخاطبان پسین اوز ایراد گرفته اند که بجای حضور «واحدی» به مشکلات اقتصادی و اجتماعی شهرستان بپردازید و بویژه شهر اوز را از رکود خارج سازید.

البته ما برای همه دوستان و مخاطبان احترام قائل بوده و نظرات بیشتر عزیزان را منعکس و مورد مداقه قرار می دهیم اگر برای رسیدن به هدف که همانا توسعه است، بتوانیم موارد و موضوعات را تقسیم بندی کنیم. بهتر به نتیجه می رسیم. توسعه شهرستان اوز از گذرگاه جاده، آب، برق، گاز و تلفن می گذرد.

بنابراین لازم است به زیرساخت ها توجه کنیم. اما برای این که توجه ما به زیر ساخت ها معطوف و بتوانیم به آنها دست یابیم. نیاز به فضای آرام و مطمئن داریم، که مقوله امنیت روانی، اجتماعی و غیره مطرح می شود. در نهایت مقوله فرهنگ در این میان نقش خود را ظاهر و تحمیل می کند. اما اکنون که بحث حضور اقبال واحدی مطرح است باید بگویم که: این موضوع در حیطه فرهنگ و رسانه قرار می گیرد و شهره و معروف بودن هر مکان می تواند یکی از راههای توجه به آن مکان ها باشد. شهرستان اوز فراموش نگه داشته شده است. باید از زیرسایه فراموشی بدرآید چون ما دارای پتانسیل هایی نسبتا قوی هستیم مانند:

۱-دریاچه (تالاب) هیرم ۲-۲۲ آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران ۳-به هنگام فصل بارندگی بهار در زمستان ۴-صنایع دستی بویژه خوس بافی ۵-آثار معنوی و غیرملموس زیبا و بکر ۶-مهمان نوازی ۷- غذاهای محلی ۸-حضور بانوان فعال در فعالیت های اجتماعی ۹-توانمندی در کتابت وجود سه نشریه چاپی، وجود نویسنده و شاعران بی ادعا ۱۰-خیرین و نیروی انسانی ۱۱-ارتباط با خارج از کشور ۱۲- پسکرانه بودن در خلیج فارس ۱۳-داشتن بطور متوسط ۳۰۰ روز در سال انرژی خورشید ۱۴ -تخصص در تجارت و…

حالا در مرحله اول وظیفه مسولان است که برای رسیدن به توسعه تقاضای زیرساخت ها را بنمایند. برای این که فراتر از مکاتبه و مکالمه به نتیجه برسیم راهی جز رسانه ملی نداریم. برنامه «سفرنامه روستا» می تواند یکی از چندین راه حل برای معرفی توانمندی ها و درخواست نیازمندی ها باشد. لذا حضور وی را باید مثبت قلمداد و در راستای گام نهادن برای درخواست مطالبات دانست.

بنابراین جا دارد از ادارات فرمانداری، فرهنگ و ارشاد، میراث فرهنگی و سایرین که در این راستا اقدام به دعوت کرده اند، سپاسگزاری کرد.


7 دیدگاه

  1. قابل توجه مسولان. وفعالان. در اوز

    حضور آقای واحدی کار مثبتی است وضرری ندارد اما در شهری که کارهای عمرانی و زیرساختی به فراموشی سپرده شده است وبیشتر به کارهای سطحی فرهنگی پرداخته میشود چندان امیدی به رونق وماندگاری جوانان وجود نخواهد داشت ومردم وفعالین شهر بیشتر به فکر مهاجرت هستند انتظار می رود که فعالین اجتماعی. ورسانه ها بیشتر مطالبه گر کارهای. اساسی وپایه ای باشند ودلخوش. به کارهای نمایشی وسطحی نباشند. زیرا پرداختن به این قبیل کارها که از سالهای دور هم. در اوز. باب بوده‌است. تا کنون نتیجه ای. نداده است. وما از شهرهای مجاور مانند. خنج. وگراش. و….عقب مانده ایم بنابراین لازم است که قدری تأمل. وتجدید نظر. نماییم. باتشکر

  2. سلام و خدا قوت به جناب احمد خضری و همکاران محترمشان که در این چند روز حضور جناب واحدی در اوز همراهی کردند . باید به اطلاع شما جناب خضری و مخاطبین گرانقدر برسانم حضور آقای واحدی مجری توانمند صدا و سیما به واسطه ارتباط دیرینه آقای محمد رضا رحیمی با ایشان بوده و ادارات نام برده شده همکاری لازم و خوبی در زمان اجرای برنامه ها داشته اند . هر چند همیشه می گویم کسانی که دستی بر آتش دارند همیشه پای کار بوده و هستند و کسانی هم هستند که همراه نیستند فقط اظهار نظر می کنند . مورد بعدی اینکه حضور مجری قدر سیما و به تصویر کشیدن داشته ها و پتانسیل های شهرستان اوز فقط از قالب دوربین سیمای ملی هست که بهتر دیده شویم و داشته هایمان به گوش مسئولین کلیدی برسد . دیدمان را وسیع بگیریم . از همه بزرگوارانی که در این چند روز با این برنامه همراه بودند کمال تشکر دارم . قطعا هدف همه ما و شما توسعه و پیشرفت شهرستان اوز است .با تاکید؛ نگذاریم شهرستان اوز با داشته هایش به فراموشی سپرده شود .سپاس از همراهی جنابان فرماندار ، بخشداران بخش مرکزی و بخش بیدشهر،اداره ارشاد، شهردار ، شورای شهر ، رسانه پسین و پیام دانش، دهیاریها و شورای روستاها موزه مردم شناسی ، موزه عروسک های ملل، هتل نریمان و معتمدین و دوستان همیشه همراه .

  3. مطلب خوبی شروع کردید ، شهرستان اوز در رکود به سر می برد به قول شما آیا در این فضا لازم بود که واحدی بیاد وآن همه سروصدا راه بیفتد ؟ جواب : ۱_ البته هرچی جای خود دارد .۲_ کاشکی همانطور که برای واحدی فعال بودیم برای مطالبات هم فعال بودیم

  4. انتظار مردمی. از فرمانداری. اوز

    تاسیس ادارات دولتی. را در شهرستان اوز به منزله کارهای زیر ساختی وپایه. ای می دانیم بنابراین از وظایف مهم واصلی فرمانداری شهرستان. اینکه نسبت به تاسیس ادارات. تعاون کار و رفاه اجتماعی. پزشکی قانونی. اداره ثبت اسناد. محیط زیست. اداره امور آب. و هواشناسی و….. اقدام وپیگیری جدی نمایند. تا درسال ۱۴۰۲ شهرستان اوز هم مثل سایر شهرهای تازه تاسیس. دارای. ادارات مورد نیاز مردم بشود

  5. گلایه مردم از دست اندر کاران شهر اوز

    می شود گفت حضور واحدی مجری ضرری نداشت اما کسانی که دلخوش. به کارهایی این چنا نی هستند بدانند باعث میشوند که شهرستان اوز مشغول کارهای سطحی وزود گذر فرهنگی میشود ونتیجه اش این است که میبینیم که در سایر شهرهای مجاور. رونق و توسعه اقتصادی وزیر بنایی انجام میشود و باعث کار وماندگاری جوانان میگردد اما در اوز همه در فکر مهاجرت هستند زیرا دلخوش به امورات فرهنگی ونمایشی هستیم. مردم احساس میکنند که با سرعت از شهرهای همسایه عقب مانده ایم واز مسولین گلایه مند. هستند

  6. یاشا داریوش

    اول فعالیت بعد نمایش فعالیت ها بصورت سمیع و بصیری،مثل فعالیت های خانم حقیقت کتابدار فیشور که به موقع نمایشگاه کتاب برگزار شد و سالیان سال فیشور همه جا پرآوازه کرد این بانوی بزرگوار

  7. شهروند فیشوری

    ما که از اومدن مجری راضی بودیم.چون واقعا خانم حقیقت گل کاشتن با افتتاح نمایشگاه کتاب که جناب منوچهر محمدی آزاد حضور داشتن خیر نامی منطقه،همچنین معرفی روستا توسط دهیار و خانم حقیقت همچنین به نمایش گذاشتن صنایع دستی توسط خانم بادپا و خانم حقیقت و الخصوص پخت نان خانگی توسط خانم غفاری و دستور پخت حلوا آویشن توسط فاطمه گل حقیقت و من شنیدم یک روز بعدش آقای واحدی توسط دهیار و خانم حقیقت اومدن برای به تصویر کشیدن لباس اطلسی با کمک خانم امانی.
    بطور کل یک جمع بندی عالی بود برای فیشور در عرصه فرهنگ و هنر.تشکر از خانم حقیقت دختر زنده یاد ملا عبدالعزیز حقیقت که بانی اصلی پارک جنگلی که تا ابد یادش در دلهای چون همیشه مهمانی و مجالس در پارک ملاعبدالعزیز اجرا میشه و تشکر بانی اصلی پارک کتاب منوچهر محمدی آزاد و بانی اصلی کتابخانه فیشور حاج امیر میرزایی و دهیار با تدبیر که مجری طرح ساختمان آقای زمانیپور بودن و حاج اسفندیار زمانپور بانی ساختمان بهزیستی.
    واقعا اگر اینها نبودن فیشور مثل امروز نبود که حرفهایی ما داشته باشیم در همه عرصه ها.محبوب قلب ها زنده یاد ملاعبدالعزیز حقیقت تا ابد یادت در دلهاست

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد