ازدواج تاریخی

ازدواج در لارستان صرفنظر از قومیت و مذهب در ادوار مختلف به راحتی و با الهام از آموزه های اسلامی صورت گرفته است. در مورد ازدواج بین اهالی تسنن و تشیع به دلیل آن که مردم منطقه وحدت، همدلی و اتحاد را سرلوحه کار و زندگی خود قرار داده و از فرهنگ غنی اسلامی برخوردار شده اند بدون هیچگونه ترس و واهمه تن به ازدواج بین هم داده اند.

برای مثال چندین ازدواج تاریخی در منطقه اوز و لار وجود دارد که به یکی  از آنان اشاره می شود: میرعبدالهادی بن میرمحمد شفیع که پدربزرگ مادر مرحوم محمدشفیع شفیعی (فعال اجتماعی و نویسنده اهل اوز) محسوب شده و خود از کلانتران به نام و قدرتمند اوز بوده و اتفاقا در سال ۱۲۶۸ هجری قمری طبق حکم شاهزاده فیروز میرزا والی فارس به عنوان نائب الحکومه لار نیز منصوب شده است.

در سال ۱۲۳۹ هجری شمسی در شیراز با دختر عیسی بیگ ابیوردی شیرازی ازدواج نمود. گویند، چون میرعبدالهادی جوان رشید، فرمانده ای قابل، تیراندازی ماهر و اسب سواری زبده بود، فاطمه بیگم دختر عیسی بیگ به او دل بست و خواستار ازدواج با وی شد. میر عبدالهادی کلانتر اوز نیز از این وصلت استقبال کرد. طایفه و فامیل قهرمانی که در شیراز بسیار مشهور است از همین طایفه هستند.

جشن عروسی آنان به مدت ۷ روز و ۷ شب در باغ های مصفا شیراز جالب و خاطره انگیز است. علاوه بر بزرگان و مردم اوز و لار گروه بزرگی از حکام شیراز و توابع در این جشن عروسی شرکت کردند. این ازدواج از آن نظر دارای اهمیت است، که میرعبدالهادی حاکم اوز و نایب الحکومه لارستان که اهل اوز بوده با یک دختر تاجر پیشه و معروف شیرازی با اختلاف مذهب ازدواج می کند و وحدت شیعه و سنی را عملا به منصه ظهور می رسانند.


1 دیدگاه

  1. ازدواج فوزیه دختر پادشاه مصر سنی مذهب با شاه سابق نیز در این رابطه از نظر مذهبی بی سابقه است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد