هدف شهرستان شدن اوز، راهکاری برای توسعه بیشتر بود

آیا به توسعه و پیشرفت نسبی رسیده‌ایم؟

*احمد خضری: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ بخش اوز به شهرستان ارتقا یافت. به همین مناسبت یادداشت زیر برای بررسی و کنکاش دستاوردهای ارتقاء تقدیم است: مدت‌ها مردم و مسئولان برای دستیابی به ارتقاء و شهرستان شدن بخش اوز کوشا و پیگیر بودند. قبل از انقلاب نیز این درخواست به شدت ادامه داشت تا اینکه با تشکیل شوراها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این روند به جد  از سوی شوراهادنبال گردید و شورای دوره چهارم با مدیریت عقلایی و تشکیل کارگروه این مهم را به صورت ویژه کلید زد. به هر حال ارتقا بخش اوز به عنوان یکی از راهکارهای توسعه و پیشرفت بیشتر منطقه بوده است. در چنین چارچوبی بخش‌های مرکزی و بیدشهر نیز شکل گرفتند.

 از نظر کارشناسان سیاسی تشکیل بخش و شهرستان جدید، اداره این مناطق و نیز مناطقی که از آنان بخش و شهرستان جدا شده است در سیستم اداری آسان می‌سازد. بنابراین از این منظر گامی در راستای تمرکز بیشتر برای خدمت مسئولان در همه مناطق است. تقسیمات کشوری از قدیم الایام جریانی حساس و مهم محسوب می‌شده است. لازم است برای اطلاعات بیشتر  نگاهی گذرا به تقسیمات کشوری استان فارس  داشته باشیم:

 در سال ۱۳۱۶ خورشیدی استان فارس فقط ۶ شهرستان: ۱- بهبهان ۲- بوشهر ۳- شیراز ۴- لارستان ۵- آباده ۶- فسا را داشت که در اواخر سال ۱۳۲۰ شهرستان‌های بهبهان و بوشهر از فارس جدا شده که  بهبهان به خوزستان  و بوشهر هم به   استان‌ جزایر و بنادر خلیج فارس به مرکزیت بندر عباس پیوستند  که بعداً خود بوشهر نیز مستقل و مرکز استان بوشهر شد. واستان هرمزگان به مرکزیت بندر عباس شکل گرفت .

 بعد از آن فارس دارای چهار شهرستان شد که به ترتیب شهرستان‌های کنونی از دل این ۴  شهرستان‌ مادر تولد یافتند. به طور مثال شهرستان آباده ، شهرستان‌های سمیرم را به اصفهان وابرکوه را به یزد داد و بعد هم شهرستان‌های اقلید، بوانات و خرم بید در فارس از آباده  به وجود آمدند. در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شهرستان‌های لامرد، خنج، گراش، اوز و جویم از لارستان شکل گرفتند و شهرستان‌های مرودشت، کازرون، فیروزآباد و ممسنی هم سر از شیراز درآوردند و

 یادآوری این موارد نشان دهنده آن است که تشکیل شهرستان‌های جدید نه تنها موجب تضعیف شهرستان‌ مادر نمی‌شود بلکه چرخ توسعه و پیشرفت در آن شهرستان‌ها شتاب بیشتری می گیرد. کما اینکه شهرستان‌های لارستان، کازرون، مرودشت، داراب، جهرم، فسا و آباده ارتقاء یافته و دارای فرمانداری ویژه شدند.

 در ۱۰ مهر ۱۳۹۸ در استان فارس ۲ فرمانداری و ۷بخش ارتقا یافتند و این مهم از پیگیری‌های چندین ساله مردم، مسئولان و مدیریت عدالت محور استانداران فارس به ویژه عنایت الله رحیمی استاندارو سید احمد احمدی‌زاده معاون سیاسی و دیگر مسئولان استانی و اداره کل تقسیمات کشوری مرکز به ویژه سعید جلالی سرچشمه می‌گیرد.

 به یاد دارم بعد از ارتقاء که به اتفاق دوستان همیشه همراه که در نشست با معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس ، وی گفت: بررسی ما پس از شهرستان شدن اوز حاکی از پیوندهای عمیق مردم لارستان و اوز نسبت به دیگر مناطق است و ا­ز این رو به نظر می‌رسد فعالان این ۲ شهرستان، شکل‌گیری شهرستان جدید را به فرصتی برای توسعه هر ۲ منطقه تبدیل خواهند کرد.

احمدی زاده افزود: تقسیمات کشوری جدید زمینه‌ای برای توسعه متوازن فارس است.

 حالا می‌پرسیم ۴ سال از ارتقاء گذشت دستاورد چه بود؟

 تاسیس افزون بر ۳۰ اداره مستقل توانسته است بسیاری از مشکلات مردم را برطرف سازد. اعتماد به نفس مردم  بالا رفته ولی آیا به توسعه متوازن دست یافته ایم؟ ما هنوز در بخش ارتقاء مطالبه‌گر هستیم چون هنوز  ارتقاء فیشور به بخش و ارتقاء بیدشهر به شهر صورت نگرفته و مردم  سخت خواستار تحقق آنهاهستند.در سایر موارد  نیز شهرستان ۴ ساله ما پیشرفت و توسعه را در برطرف شدن موانع زیر می داند:

۱خروج از بن‌بست آتی با  ساخت جاده‌های مربط و کوره –  بختیارویه ۲- تاسیس پلیس ۱۰+ ۳- تاسیس  اداره ثبت اسناد و املاک ۴- تاسیس سایر ادارات ۵-  چهره مرکز شهرستان  تغییر واصولا می طلبد که مبلمان شهری عوض شود  اوز ۶- مسئله آب حل شود ۷- تلفن ثابت شهر توسعه وتکمیل گردد، ۸- در بخش صنعت وسرمایه گذاری به طور جد برنامه ریزی گردد .۹- در بخش بهداشت ودرمان رسیدگی گرددتا بیمارستان های اوز جایگاه خودراباز یابند .۱۰- شما بگویید.

 موفق باشید.

* مدیر مسئول پسین اوز


4 دیدگاه

  1. مسولین اوز باید. تغییر. روش. دهند

    اگر قرار من به عنوان یک شهروند نظرم. را بگویم صادقانه می‌گویم. با این شیوه کار ومطالبه گری. مسولین. وشورای. شهر راه به جایی نمی بریم مسولین تحرک کافی. برای درخواست. ومطالبات شهرستان. را ندارند درحالی که شرایط مملکت. ایجاب میکند که برای گرفتن حقوق اجتماعی مردم. اوز باید سفرکرد. وبا مسولین استانی و کشوری. حضوری مطالبات. را درخواست. شود. من یقین دارم. با این روش. که ما دنبال میکنیم تا سالهای درازی. نمی‌توانیم. اداره ثبت. اسناد. املاک. داشته باشیم. قول مساعد. دادن. کافی. نیست. باید. پشتکار. وسماجت داشته باشیم

  2. حکایت بیمارستان جدید. راهپیما. ومسولان در اوز

    شورای شهر. وفعالین اجتماعی. ومسولین باید برای آماده کردن. وتجهیز بیمارستان جدید. راهپیما برنامه. داشته. باشند چرا این پروژه. بزرگ. خیر. ساز. در بی خبری است ومسولان آنرا. در اولویت مطالبات مردم. قرار نمی دهند زلزله اخیر در اوز. هشداری. بود. که در آینده ما باید. این بیمارستان بزرگ. را آماده. کنیم

  3. مسولان پاسخ. دهند. آیا. می دانید. که ؟؟؟؟؟

    آیا میدانید که در شهرستانهای. زرقان. بختگان. بیضا. خفر و….که همزمان با اوز. ارتقا یافتند اکنون. ادارات. ثبت. اسناد. تامین. اجتماعی. امور. عشایر. محیط. زیست وامور. منابع. آب پزشکی. قانونی وبعضا. اداره کار و رفاه اجتماعی. مستقر. وخدمت. رسانی. میکنند. اما در اوز. این. ادارات. تاسیس نشده. است وحتی. برنامه ای هم برای استقرار. آنها.اعلام. نمیشود. علت. چیست. وچرا.مسولان. پاسخگو. نیستند. ؟؟؟!!

  4. مقاله خوبی است وبه موض‌عات جالبی اشاره ش
    ده در باره راه باید بیشتر توضیح بدهید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد